TC-01 kormány-távszabályozó konverter

Alkalmazási terület

Megrendelés

Választék

Árjegyzék

Egyes autókba a gyártó - gondolva a közlekedés biztonságára és a vezető kényelmére - már eleve beépít egy olyan távszabályozót , amivel a szintén gyári audió készüléket lehet vezérelni. Erre jó példa a RENAULT. Ez a cég már hosszú évek óta alkalmazza ezt a megoldást. Ennek a kiépítési rendszernek több fontos előnye is van. Az egyik - mint a lopásvédelemről szóló cikkünkben már szóltunk róla - az audió készülék egyedi formakialakítása. A másik , hogy az autó tulajdonosa , ha használni akarja a gyári kényelmi funkciókat - kormány-távvezérlő , külső kijelző - kötve van a gyári berendezéshez. Ez természetesen csak a gyártónak jó! A felhasználó , ha később pl. egy CD-tárat szeretne beépíttetni az autójába , kénytelen a gyári berendezést megvásárolni , igen borsos áron. Ezen az áron egy kategóriával magasabb , kereskedelmi forgalomban lévő készüléket is tud venni a kedvenc márkájából. Ezen a problémán segít a készülékünk.


A készülék képes feldolgozni az autóba gyárilag beszerelt kormány-távirányító jeleit ,majd kiértékelve a kapott utasítást ,vezérelni az autórádiót. Nagy előnye, hogy gyakorlatilag bármilyen rádiót kezel , így megszabadul az autó tulajdonosa a gyári autórádióhoz való kötöttségtől amellett , hogy a beépített távszabályozóról lemondana.


Az autó kábelkötegét nem kell megbontani , csak rá kell csatlakozni a távszabályozó csatlakozójára a mellékelt kábellel.

Utolsó frissítés :

2005.08.11.